In English 


Sing&Shine Singers
https://www.facebook.com/singandshinesingers


Sing&Shine Singers on Sanna Valvanteen syksyllä 2013 

New Yorkista käsin käynnistämä

uudenlainen kuorokollektiivi pääkaupunkiseudulla. 


Rikomme rajoja ja luomme uusia ulottuvuuksia kuorolaululle ilmaisuvoimaisilla ja kokonaisvaltaisilla esityksillämme ja kansainvälisillä projekteillamme.


Monikultturisella ohjelmistollamme ja avarakatseisella toiminnallamme 
jaamme lämpöä, valoa, välittämistä

ja levitämme laulamisen rajatonta riemua, voimaa,

RAUHAA JA RAKKAUTTA !


Vuonna 2005, ennen muuttoaan Yhdysvaltoihin, Sanna Valvanteen ilmaisupainotteisissa Kameleonttikuoroissa Espoon Musiikkiopistossa lauloi yli 150 innokasta lasta ja nuorta esiintyen TV:ssä, radiossa, Helsingin Juhlaviikoilla, konserteissa, presidentillekin, joka hetkestä nauttien! Vuosikymmen myöhemmin, kierrettyään ja työskenneltyään ympäri maailmaa, Sanna päätti palata yhteen näiden yhä ikävöimiensä laulajien kanssa ainaSuomessa ollessaan.


Näin sai alkunsa Sing&Shine Singers!


Pienet ja suloiset laulajat ovat kasvaneet ilmaisuvoimaisiksi, itsenäisiksi, nuoriksi
tulkitsijoiksi. He lumoavat yleisön palaen intoa jatkaa Sannan jo tavaramerkiksi muodostunutta tyyliä ja luovaa kuoromenetelmää, “Sing and Shine with Body and Soul”, missä laulu yhdistyy liikkeeseen, kokonaisvaltaiseen ilmaisuun, improvisaatioon ja teatteriin. Kollektiivi teki ensiesiintymisensä Vocal Espoo festivaaleillakesäkuussa 2014. Samalla taltioitiin Sannan tuleva  “Sing&Shine Repertoire” -DVD.

Seuraavana vuonna Sing&Shine Singers alkoi todella aktivoitua ja kesakuussa 2015 joukkorahoituskampanjan avulla toteutettiin kuoromatka New Yorkiin, Yhdysvaltoihin. Matkalla kuoro Sannan johdolla mm. esiintyi vanhusten hoitokodissa, messuissa ja New York Ethical Society järjestön kokuksessa, piti työpajoja kouluissa ja järjesti konsertin yhdessä Sannan lapsikuorojen kanssa Suomikirkossa. Matkasta kuvattiin dokumenttielokuva “Sing&Shine Singers in New York”, joka sai ensiiltansa Espoossa 5.9.2015 järjestetyssä Sing&Shine Show:ssa

Syksyn 2015 aikana Sanna ja kuorolaiset esiintyivät Espoopäivillä  “With Love From Espoo”-tapahtumassa, Suomenlinnassa Helsinging Kaupungin Sosiaali- ja terveysviraston kauden avajaistapahtumassa, pitivät laulutyöpajoja turvapaikanhakijoille Kirkkonummen hätämajoituskeskuksessa Hilassa, sekä vanhuksille Espoon keskuksen palvelutalossa. Samaan aikaan harjoiteltiin uutta ohjelmistoa, jota esiteltiin 30.11.2015 “Rauhaa & Rakkautta 2015” hyväntekeväisyyskonsertissa Perkkaan Kappelissa Espoossa. Konsertista saadut lahjoitukset ohjattiin kirkon ulkomaanavun kautta Euroopan pakolaiskriisin hyväksi.

Tammikuussa 2016 järjestettiin lisää työpajoja Espoon keskuksen palvelutalossa sekä vastaanottokeskuksissa ja hätämajoituspaikoissa Espoossa, Helsingissä ja Kirkkonummella. 20.-21.1.2016 pidettiin myös “Sydäntalven lauluhyvän kuoroleiri” Nuuksion kansallispuistossa Espoossa. Kesäkuussa Sanna tuli kouluttamaan meitä ohjaajiksi lapsikuoroleirillään Vocal Espoo Festivaaleilla, ja johtamaan harjoitusperiodimme, esityksemme ja työpajamme kyseisellä festivaalilla.

Vuoden 2016 päämääränämme oli saada Sanna Suomeen pysyvästi ja palkatuksi 
johtajaksemme voidaksemme kasvattaa toimintaamme ympärivuotiseksi ja 
säännölliseksi. 

Tämäkin unelmamme on nyt toteutunut!!! :)

Elokuun lopussa käynnistyivät Sannan johdolla viikoittain harjoittelevat Sing&Shine -kuorot eri ikäisille laulusta ja ilmaisusta kiinnostuneille lapsille nuorille ja aikuisille Westendinpuiston koululla meidän ryhmän lisäksi. 

Tervetuloa mukaan! Vielä mahtuu!
Ilmoittautumiset tästä linkistä:


Joulukuulle 2016 suunnittelemme seuraavaa Rauhaa&rakkautta -yhteisöprojektia yhdessä kaikkien kuorojemme, espoolaisten palvelukeskusten ikäihmisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa. Projekti huipentuu hyväntekeväisyyskonserttiin Intian vähäosaisten lasten koulunkäynnin hyväksi.

Unelmoimme ja suunnittelemme myös vuoden 2017 päätteeksi esiintymis- ja hyvänekeväisyyskiertuetta Intiaan yhteistyössä juuri Delhin ja Mysurun vähäosaisten lasten koulujen ja orpokotien kanssa suomalaisen kulttuurin- ja hyväntahdonlähettiläinä. Sanna Valvanne

Sanna Valvanne on Tampereen Sävelen vuoden 2017 taiteellinen johtaja ja luovasta kuoromenetelmästään “Sing and Shine With Body and Soul” maailmanlaajuisesti tunnettu innovatiivinen kuoronjohtaja ja esiintyjä. Epäperinteisessä työskentelytavassaan äänellinen, liikunnallinen, ja näyttämöllinen ilmaisu, improvisaatio ja leikki yhdistyvät ainutlaatuisesti luovaksi, voimauttavaksi ja vapauttavaksi prosessiksi, jolla Sanna on vuodesta 1994 asti innostanut ja avannut etenkin lapsia ja nuoria laulamaan ja ilmaisemaan itseään useissa Euroopan, Aasian, Pohjois- ja Etelä-Amerikan maissa suosittuna vierailevana kuoronjohtajana. Häntä pyydetään usein myös kirjoittamaan ja esitelmöimään menetelmästään ja kouluttamaan laulajia, opettajia, kuoronjohtajia, musiikinopiskelijoita ja erilaisia yhteisöjä. Vuonna 2016 Sanna on kutsuttu mm. Kreikkaan, Saksaan, Espanjaan, Italiaan, Washington DC:hen, Kanadaan, Norjaan, Intiaan, Kaliforniaan ja Kolumbiaan.

Vuosina 2005-2008 North American Choral Company:n taiteellisena johtajana Michiganissa
toimiessaan, Sannan päätehtäviin kuului kuorotoiminnan käynnistäminen haasteellisissa olosuhteissa eläville lapsille Grand Rapidsin julkisissa kouluissa. Tätä työtä hän on jatkanut intohimoisesti vuodesta 2011 alkaen New Yorkissa, missä Sanna johtaa perustamiaan Sing&Shine -lapsi- ja aikuiskuoroprojekteja ja opettaa Venetsuelan nuoriso-orkesteriilmiön “El Sisteman” innoittamissa projekteissa nuoria, joilta puuttuvat muut mahdollisuudet musiikinopiskeluun.

Suomessa Sanna jatkaa vuonna 2013 entisille Espoon musiikkiopiston Kameleonttikuorolaisilleen perustamansa “Sing&Shine Singers”  nuorisokuorokollektiivin kanssa kuoroilmaisun- ja toiminnan kehittämistä ja laulun rajattoman voiman&riemun jakamista kaikille sitä tarvitseville mm. vanhuksille ja pakolaisille suunnatuissa hyväntekeväisyysprojekteissa ja ulkomaankiertueilla.

Sanna on vuonna 1998 Sibelius-Akatemian musiikkikasvatusosastolta valmistunut musiikin maisteri ja entinen Tapiolan kuoron laulaja, assistentti ja äänenmuodostaja. Suomessa Sanna on tullut tunnetuksi Espoon musiikkiopiston Kameleonttikuorojen perustavana johtajana (1998-2005),YLE:n lasten tv-ohjelmista (1997-2004) ja omista lauluesityksistään.

Sanna on julkaissut kehittämistään äänenavausharjoituksista opetus-DVD:n ja julkaisee tänä vuonna Sing&Shine Repertoire DVD:n sovittamistaan ja ohjaamistaan lauluista.
 


YouTube Video New Yorkin kiertueemme toteutumiseksi


Sing&Shine Singers New York & Connecticut kiertue  
4.-15.6. 2015

Sing&Shine Show:
 

7.6. New York Society for Ethical Culture, Manhattan
with Sing&Shine Kids 
8.6. Bristol Eastern High School, Bristol, Connecticut
with Strawberry Fields
9.6. Queens Boulevard Extended Care Home, Queens
with Sing&Shine Kids
11.6. PS 304, Bronx
with Dreams choir
13.6. Finland Center Foundation, St.John's Lutheran Church , Manhattan
with Sing&Shine Kids & Dreams choir
14.6. Finnchurch & St.John's Lutheran Church , Manhattan

Kuva: Maarit Kytöharju

Sing&Shine Singers Sannan johdolla Loista Laulaen konsertissa Vocal Espoo Festivaalilla 2014, Louhisalissa, Tapiolassa


Kuva: Maarit Kytöharju
SIng&Shine Singers  Loista laulaen konsertissa Vocal Espoo Festivaalilla, 2014, Louhisali, Tapiola


Kuva: Maarit Kyt
öharju
SIng&Shine Singers Sannan johdolla Loista laulaen konsertissa Vocal Espoo Festivaalilla, 2014, Louhisali, Tapiola
SIng&Shine Singers Sannan johdolla Loista laulaen konsertissa Vocal Espoo Festivaalilla, 2014, Louhisali, Tapiola

Kuva: Maarit Kytöharju
Joukko SIng&Shine Singers-kuorolaisia Sannan kanssa Vocal Espoo Festivaalilla, 2014, Louhisali, TapiolaCopyright 2016 by Sanna Valvanne. All Rights Reserved